Εκτύπωσέ το Σελίδα

Τι κάνουμε

Με τη συνδρομή της ομάδας νομικών της Υπηρεσίας «Απαιτώ Διαφάνεια» η οργάνωση βοηθά και υποστηρίζει θύματα διαφθοράς. Συγκεκριμένα:

  • Παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε όσους επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά που εμπεριέχουν διαφθορά, όπως κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία ή σπατάλη δημόσιων πόρων.
  • Σε υποθέσεις που κατά τη διακριτική ευχέρεια της Υπηρεσίας κρίνονται ως σημαντικού ενδιαφέροντος, η Υπηρεσία επικοινωνεί με τις καταγγελλόμενες πλευρές, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα καταγγελλόμενα περιστατικά.
  • Παρέχει πληροφορίες σε ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη διαφθορά και τους τρόπους καταπολέμησης της στην καθημερινή τους ζωή.
  • Μέσα από την καταγραφή των καταγγελιών εντοπίζονται ευάλωτοι στη διαφθορά θεσμοί και προωθούνται προτάσεις για τη θεσμική αντιμετώπιση των περιστατικών διαφθοράς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://transparencycyprus.org/apaitodiafania/?page_id=10

Ποιους μπορούμε να βοηθήσουμε

  Οποιονδήποτε θέλει να διατυπώσει μια καταγγελία που αφορά τη λειτουργία ενός οργανισμού/εταιρίας (συχνά αναφέρεται ως whistleblower – μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος). Οποιονδήποτε θέλει να αναφέρει άδικη μεταχείριση ή αντίποινα από τον εργοδότη του ή από τις αρχές μετά την υποβολή καταγγελίας σε αρμόδια υπηρεσία. Οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει περιστατικά δωροδοκίας ή κατάχρησης εξουσίας. Οποιονδήποτε θέλει …

Δες τη σελίδα »

Τι δεν μπορούμε να κάνουμε

Κάθε κλήση και μήνυμα που υποδέχεται η Υπηρεσία από πολίτη είναι σημαντικό για την Διεθνή Διαφάνεια-Κύπρος και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει. Ωστόσο, δεν μπορεί να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση. Η Υπηρεσία «Απαιτώ Διαφάνεια!» δεν παρέχει άμεσα νομικές συμβουλές και νομική εκπροσώπηση. Αυτό δεν εμποδίζει την οργάνωση να προσφέρει γενικές νομικές πληροφορίες …

Δες τη σελίδα »

Τι να περιμένετε από εμάς

Αντιμετωπίζουμε όλους όσους προσφεύγουν σε εμάς με απόλυτο σεβασμό και ευγένεια. Οι εθελοντές της Γραμμής Υποστήριξης και το προσωπικό της Διεθνούς Διαφάνειας κάνουν κάθε φορά το καλύτερο δυνατό για να  αντιμετωπίσουν κάθε κλήση, κάθε email και επιστολή, με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Εάν δεν καταστεί ωστόσο δυνατό να ανταποκριθούμε άμεσα σε κάποιο ερώτημα ή αίτημα, …

Δες τη σελίδα »